در ساخت ویلاهای شخصی این امکان برای شما وجود خواهد داشت تا بتوانید بر کلیه جنبه ها از طراحی گرفته تا نحوه اجرا و انتخاب متریال به طور کامل نظارت داشته باشید. یکی از مراحل جذاب و دوست داشتنی طراحی ویلا ، طراحی نما ویلا است. طراحی نما ویلا با توجه به دیدگاه کاربران از سبک ها و رویکردهای تاریخی گرفته تا طرح های مدرن متفاوت است. اگر شما به ویلاهای ساخته شده در اطراف خود توجه کرده باشید، متوجه این موضوع خواهید شد. بسته به سلیقه و سبک زندگی کاربران و مالکان ویلا، سبک طراحی نما ویلا می تواند متفاوت باشد. شما می توانید در میان انواع مختلف سبک های معماری متناسب با علایق و سلیقه ی خود بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
نما ویلا کلاسیک و رومی با گذشت زمان همچنان خاص ترین، جذاب ترین و پرطرفدارترین نماها در میان افراد است. ویژگی های منحصر به فرد این سبک در کنار چیدمان و به کار بردن المان های کلاسیک، آثار متفاوتی خلق می کند. اگر شما هم تصمیم دارید تا نمایی کلاسیک و مجلل برای ویلای خود طراحی کنید تا آخر این بخش همراه ما باشید. در ادامه شما را به طور کامل با این سبک آشنا ساخته و مزایا و معایب نمای کلاسیک ویلا مورد بررسی قرار خواهیم داد.
آشنایی با نمای ویلا کلاسیک
معماری کلاسیک همانطور که از نامش مشخص است به دوران کلاسیک رم و یونان باستان باز می گردد. عظمت و شکوه از شاخصه های اصلی این سبک است. ابهت و عظمت موجود در نماهای کلاسیک افراد را به داشتن ویلاهای کلاسیک جذب می کرد. وجود ستون های کشیده و با عظمت، توجه به ریزه کاری در طرح ها، کنده کاری در سرستون ها، به کار بردن مصالح و متریال گران قیمت و ارزشمندی چون سنگ مرمر و گرانیت و طراحی در بخش طاق ها به همراه نقش برجسته تا انتخاب بسیاری از افراد بویژه قشر مرفه برای ساخت خانه و ویلاهایشان قرار گیرد.
امروزه نمای کلاسیک ویلا همچنان جزو زیباترین و پرطرفدارترین طراحی ها برای نمای ویلا است. با این وجود، مزایا و معایب نمای کلاسیک ویلا بسیارند و دانستن آن ها برای کاربران اهمیت دارد تا بتوانند انتخاب درستی برای نمای ویلای خود داشته باشند. با توجه به این که مصالح و متریال به کار رفته در سبک کلاسیک گران است و دستمزد اجرا نیز بالا می باشد، بایستی طراحی و نظارت اجرای نمای کلاسیک را به افراد با تجربه و متخصص سپرد. در ادامه بیشتر به بررسی و حساسیت این موضوع خواهیم پرداخت.
طراحی نمای کلاسیک برای ویلا با گروه معماری هوگان
طراحی نما با سبک کلاسیک به سبب ویژگی هایی که دارد، باید با حساسیت و دقت بالایی انجام شود. طراح و معمار جهت ارائه ی یک طرح جامع و بی نقض باید وقت زیادی را برای طراحی جزئیات و نقوش موجود در بخش های مختلف نما بگذارد. پس باید در انتخاب معمار و طراح حساسیت بالایی داشته باشید.
طراحان باتجربه و حرفهای در حوزه معماری، با تلاش فراوان سعی بر ترکیب و تلفیق معماری باستانی ایران و روم با یکدیگر و همچنین علم روز دارند تا بتوانند شکاف و خلا موجود در طراحی نمای کلاسیک برای ویلا را به طور کامل از بین ببرند. البته توصیه میشود که از تیم معماری ماهر در این زمینه کمک بگیرید. چرا که اگر طراحی نمای کلاسیک دارای کوچکترین اشتباه باشد، بر جلوه ویلا به صورت مستقیم تاثیر منفی خواهد داشت و خسارات مالی فراوانی هم برای شما به همراه خواهد داشت. گروه معماری هوگان آماده ارائه مشاوره در زمینه طراحی ویلا با سبک کلاسیک و خدمات اجرا و ساخت ویلا می باشد. شما می توانید صفرتا صد طراحی و نظارت بر ساخت ویلای خود را به این مجموعه بسپارید.
شرکت معماری هوگان (طراح و مجری تخصصی پروژه های طراحی و ساخت ویلا)
شماره تماس دفتر جهت امور طراحی و اجرا:
شماره تماس خارج از ساعات اداری:
ایمیل بخش طراحی و اجرا:
ویژگی های نمای کلاسیک برای ویلا
هر نما برای خود شاخصهایی دارد که این شاخصها به عنوان معرف نوع نما شناخته میشوند. با مشاهده این شاخصها در هر ساختمان و ویلایی میتوانید سریعاً تشخیص دهید که نمای به کار برده شده از نوع کلاسیک است. شاخصهای نمای کلاسیک برای ویلا را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
رعایت تقارن و تناسب
تعادل و تناسب موضوعی است که در طراحی و معماری انواع ویلاها از قبیل ویلا با نمای کلاسیک، ویلا مدرن، روستیک و غیره، باید در نظر گرفته شود. این تعادل در هر یک از این سبک ها به صورت متفاوت ایجاد می شود. در ویلاهای کلاسیک تعادل از طریق ایجاد تقارن بدست می آید. نماهای کلاسیک معمولاً متقارن هستند و دارای عناصری مانند ستون ها و پنجره ها هستند که از یکدیگر فاصله یکسانی دارند. تعادل متقارن در ویلاهای کلاسیک حسی از ایستایی، سکون و صلابت را ایجاد کرده و بر استقامت و پایداری بنا تاکید می کند.
ستون های تزئینی
نمای کلاسیک برای ویلا را می توان با دیدن ستونهای بلند نقشدار در قسمت ورودی ویلا به راحتی تشخیص داد.
سقف های بلند و ایوان
در نمای کلاسیک، سقفهای بلند، جایگاه ویژهای دارند. هر چه سقف بلندتر باشد، شکوه و جلوه ویلا نیز به تبع آن بیشتر خواهد شد.
از دیگر شاخصهای نمای کلاسیک میشود استفاده از مجسمههای سنگی، کتیبهها، سر ستون، پنجرههای بلند و… نام برد. بنابراین با شناخت شاخصهای به کار رفته در نمای کلاسیک برای ویلا دیگر به راحتی میتوانید این نوع بنا را از دیگر بناهای دیگر مانند مدرن و نئوکلاسیک تشخیص دهید.
مزایا و معایب نمای کلاسیک ویلا
مزایای نمای کلاسیک ویلا
انتخاب نمای کلاسیک برای ویلا مزایای بسیاری دارد. این مزایا باعث شده تا ما امروزه شاهد افزایش روز افزون نمای کلاسیک در ویلاهای شمال کشور باشیم. برخی از مزایای نمای کلاسیک برای ویلا به شرح زیر است:
- مقاومت و استحکام بالا: استحکام و مقاومت نماهای کلاسیک بالا است. در نتیجه خسارت حاصل از خرابی نما در سال های طولانی به حداقل می رسد. چرا که بسیاری نماها به دلیل پایین بودن استحکامشان، به سرعت در برابر رطوبت و تغییرات جوّی واکنش نشان داده و بعد از مدت زمان کوتاهی، جلوه ی خود را از دست داده و ضمن مخدوش شدن زیبایی بصری اش، برای ساختمان خرابی و خساراتی را به بار خواهد آورد.
- بومی سازی: به دلیل کاربرد عناصر ایران باستان در نمای کلاسیک برای ویلا، این طراحی به نوعی بومیسازی شده است که با فرهنگ ما ایرانیان بسیار هماهنگ است. به همین دلیل هنگامی که یک نمای کلاسیک را مشاهده میکنیم احساس آشنایی و آرامش در ما به وجود میآید.
- دسترسی آسان به متریال اجرایی: یکی دیگر از مزایای نمای کلاسیک برای ویلا، در دسترس بودن مصالح مورد نیاز است. این مصالح به راحتی در ایران تولید شده و در دسترس افراد قرار میگیرد. بنابراین جایی برای نگرانی درمورد واردات مصالح از کشورهای دیگر وجود نخواهد داشت.
- شخصیتسازی برای ویلا: میدانید که نمای کلاسیک به نوعی به ویلا یک نوع شخصیت ویژهای میدهد و این شخصیت و شاخصسازی میتواند یک عامل تمایز در ویلا به شمار آید. بنابراین سعی کنید در طراحی نمای کلاسیک از نما ویلاهای دیگر کپیبرداری نکنید تا همواره ویلایی خاص و متمایزی داشته باشید.
مزایای نمای کلاسیک برای ویلا در مقایسه با نماهای دیگر بسیار بیشتر بوده و بهترین انتخاب برای افراد مشکلپسند به حساب میآید. به ندرت شخصی را میتوان پیدا کرد که به این نما علاقهای نداشته باشد. همه ما از دیدن نمای کلاسیک که حاصل ترکیب هنر ایران باستان است لذت میبریم.
معایب طراحی نمای کلاسیک
در مقابل مزایای مختلف نمای کلاسیک، معایب آن قرار می گیرد که مهم ترین آن عبارتند از:
- از مهم ترین معایب این سبک معماری می توان به وزن بالای مصالح مورد استفاده اشاره کرد که منجر به افزایش وزن نما خواهد شد.
- هزینه بالای دستمزد و اجرای نمای کلاسیک ویلا باعث می شود تا برخی از کارفرمایان از مصالح بی کیفیت استفاده نموده و یا از مجریان بی تجربه برای پرداخت کمتر دستمزد استفاده نمایند. استفاده از نیروی بی تجربه خسارات بسیاری را برای شما به همراه خواهد داشت.
آشنایی با انواع مختلف شیوه معماری کلاسیک برای نمای ویلا
نمای کلاسیک ویلا بر اساس سه شیوه اصلی معماری طراحی می شود که در ادامه به طور خلاصه شرح داده خواهد شد:
معماری دوریک
طراحی نما ویلا کلاسیک با شیوه دوریک دارای ویژگی هایی از جمله ستون های بلند با جلوه ای رسمی است. قسمت بالایی ستون ها باریک بوده و هرچه به پایین ستون نزدیک می شویم پهن می شود. این ستو ها در نمای ساختمان ها به یک اندازه به کار نمی روند. در بالای این این ستون ها سرستون هایی ساده و بدون نقوش تزئینی قرار می گیرد. در این شیوه معماری تناسب ارتفاع به قاعده شش به یک است.
معماری کرنتین
از معماری کرنتین برای نخستین بار در ساخت معابد استفاده شد. سرستون های اجرا شده در معماری کرنتین حالتی زنگ گونه داشتند. مسیر قرارگیری این سرستون ها رو به سقف بود. این شیوه معماری سال ها در خدمت معابد بود به طوری که از سبک کرنتین به عنوان شیوه معماری معبد یاد می کنند.
معماری یونیک
ستون ها در شیوه معماری یونیک بلند و باریک هستند. در قسمت بالایی سرستون هایی شبیه به حلزون به صورتی پیچ خورده قرار می گیرد. این شیوه با سبک معماری دوریک شبیه به هم هستند و تنها در نحوه قرارگیری سرستون ها متفاوت هستند.
بدین گونه که در شیوه معماری یونیک، در بخش سرستون از یک ستون با فرم دایره که از سنگ یکنواخت و تراشیده ساخته شده و فرورفتگی های طبیعی کمک گرفته شده، در صورتی که در شیوه دوریک برخلاف سبک قبل بوده و سرستون ها روی سکویی پله دار نصب می شوند.
همانطور که ملاحظه نمودید در این بخش شما را با نمای ویلا کلاسیک آشنا ساختیم. مزایا و معایب نمای کلاسیک ویلا را بررسی نموده و انواع شیوه های معماری کلاسیک را معرفی کردیم. جالب توجه است بدانید که سبک ها مذکور امروزه با فرهنگ و شرایط کنونی مطابقت یافته و دستخوش تغییراتی شده است. هر یک از شیوه های معماری اشاره شده را می توانید با استفاده از مصالح مختلف اجرا سازید.